Cursussen

Workshops

Cursussen en Workshops

Cursussen en workshops

Leerbewerking kun je leren. Je wordt een goede leerbewerker door kennis en de toepassing ervan. Het meeste leer je vooral door het veel te doen, ervaring is de beste leermeester. Het is dan wel zo prettig als je bij iemand terecht kunt, om je op weg te helpen, die het vak tot in de perfectie beheerst. Of je nu beginner bent of gevorderd, een workshop wilt doen of 1 op 1 de kneepjes van het vak wilt leren, Emilio helpt je graag.

 

Voor een workshop op de zaterdagen kun je op afspraak bij Emilio terecht.

Wat is leer, gereedschappen uitleg en gebruik, patroon maken en met je eigen tas of riem naar huis. Leuk om te doen met vriendinnen, zussen of als bedrijfsuitje. Of geef een workshop cadeau!

Deze duurt van 9.00 - 12.00 uur of van 13.00 - 17.00 uur. Koffie, thee en wat lekkers wordt erbij geserveerd. Je kunt je inschrijven voor de volgende workshops:

Maak je eigen tas. €129,-

Maak je eigen riem. €125,-

Maak een creditcardwallet. €75,-

Een IPad hoes. €120,-

 

De educatieve workshop is er voor kinderen:

Van koe tot sleutelhanger ( min. 5 kinderen ) €25,- per deelnemer. In deze workshop leren kinderen waar leer vandaan komt, hoe het bewerkt word en gaan we aan de slag om een sleutelhanger te maken in de vorm van een koe, olifant, varken, hond of nijlpaard.

Op aanvraag is er materiaal aanwezig die kinderen kunnen gebruiken bij bijvoorbeeld een spreekbeurt enz.

 

In cursusvorm kun je ook 1 op 1 de kneepjes van het vak leren bij Emilio.

Ben je al wat verder gevorderd, maar heb je wat hulp nodig bij een nieuw project? Vraag Emilio om je te assisteren en je 1op1 te laten delen in zijn kennis en ervaring.

Wil je weten hoe het werkt? Lees hier de review van Lotty van het sustainable tassenmerk Pango & Linn in Zuid-Afrika. Zij ontwierp en leerde in twee lesdagen de beginselen van: De Dokterstas.

Prijs en duur van de cursus in overleg.

 



De Dokterstas.

 

 

"Na drie jaar van teleurstellingen had ik de wens om een echte dokterstas te kunnen maken, eigenlijk permanent aan de wilgen gehangen. Ik kreeg niemand gevonden die het specifieke ambacht kon overdragen. Zij die pretendeerde dit wel te kunnen, bleken achteraf vol verhalen te zitten - maar die ambacht, bleef uit.

Tot iemand mij wees op het bestaan van ‘Emilio Marsana’. Enigszins sceptisch stuurde ik begin 2019 toch maar een mail, waarop een veelbelovend, enthousiast antwoord kwam. Dat moesten we in twee hele dagen wel voor elkaar krijgen, meende Emilio.

Zou het dan toch…? De dagen werden gepland en zo zette ik eind november 2019, nog steeds lichtelijk sceptisch en met de voorafgaande mislukkingen in mijn achterhoofd, koers richting Meerssen.

Gelukkig maar. Emilio wist niet alleen zijn ambacht over te dragen, maar kreeg het ook voor elkaar om mijn eigen kenmerkende stijl te verweven in deze klassieker van een tas.

Na twee dagen ging ik naar huis met een prototype. Een blauwdruk met het bijpassende patroon, voor het uiteindelijke eindproduct waar ik in Zuid-Afrika mee verder kon. Inmiddels is deze dokterstas het klapstuk van mijn collectie. En een ding is zeker, dat was zonder Emilio nooit gelukt. Mijn dankbaarheid is niet eenvoudig in woorden uit te drukken. Het enige dat ik kan zeggen, is dat als je wil leren van een echte meester - een traditionele ambachtsman waarvan er nog maar zo weinig zijn, bel Emilio. Ga naar Meerssen met je ogen en oren open en je zult verbaasd staan van wat hij je allemaal kan leren. Of je nu een beginner bent of iemand met een leer-achtergrond die een nieuwe techniek wil leren zoals ikzelf - je zult verrijkt en vol inspiratie weer de deur uitlopen. Baie dankie Emilio :-) ”

- Lotty van Hulst, Zuid-Afrika

 

Bunderstraat 10      Meerssen       +31 (0)6 - 81 28 65 32      www.emiliomarsana.nl     info@emiliomarsana.nl

Dinsdag t/m zaterdag van 9:00 - 17:00 uur, zondag en maandag gesloten

 

De leermeester

Cursussen en

workshops

Bijzondere

orthopedische

schoenen

Contact

Ceinturen/ tassen/ accessoires

De basis

Patina

 Bespoke of Selezionato

De leermeester